Archiefpagina

Op deze pagina houden we eerder gepubliceerde berichten bij.


Bekijk hier het interview van 8 juni 2019 over onze vereniging op HTR-TV.

 

(NB: de Boekenbeurs vindt plaats in het laatste weekend van oktober dus niet in november). 

 

 

In het weekend van 16-17 maart 2019 is er door onze vrijwilligers hard gewerkt om de Vincentiuswinkel weer voorjaars-/zomerklaar te maken.
Op zaterdag werden de schappen met schoeisel en de kledingrekken leeggemaakt om deze op zondag weer te vullen met de voorjaars- en zomerkleding.
Het resultaat mag er weer zijn. Vrijwilligers: chapeau!! En U bent vanaf 20 maart 2019 weer welkom in de Vincentiuswinkel om al het moois weer te zien.

Dankavond boekenbeurs

Op 9 januari 2019 vond de dankavond plaats voor de vrijwilligers van de 32e boekenbeurs. Peter van Drunen, voorzitter van de Boekenbeurs, gaf aan te hebben genoten van de samenwerking en de prettige sfeer voor en tijdens de beurs. Penningmeester Frans Baars meldde een totale omzet van ruim € 17.500,- en een netto opbrengst van ruim € 13.700,-. De toename van zowel het aantal bezoekers als van de opbrengst ten opzichte van de vorige beurs was zeer groot.
Daarna werden een aantal mogelijke verbeterpunten besproken voor de 33e beurs, zoals:

  • Oprichting van een sjouwploeg om gedurende het jaar boeken te verplaatsen
  • Aanpassing van de openingstijden en de kassa’s i.v.m. de grote drukte
  • Een andere indeling van de boeken en muziekdragers in de tent
  • Aandacht voor de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers

De 33e editie van de boekenbeurs is van vrijdag 25 t/m zondag 27 oktober 2019.

Gezellige barbecue vrijwilligers en bestuur Vincentiuswinkel en bestuur Vincentiusvereniging

Op 5 augustus 2018 vond er een barbecue plaats voor de vrijwilligers en bestuursleden van de Vincentiuswinkel en van onze vereniging.
Deze BBQ werd in zijn geheel gratis aangeboden door Keurslager Koen van Vugt uit Drunen. Zowel het uitstekende vlees als de heerlijke salades werden door Koen van Vugt aangeboden “voor het mooie werk van de vereniging én uiteraard de vele vrijwilligers”. Uiteraard zijn bestuur en managers van de winkel blij met deze mooie geste.

Na een korte inleiding door manager Adrie van de winkel en een toespraakje van voorzitter Herman van de winkelstichting maakten de aanwezige vrijwilligers graag gebruik van het buffet én van de gelegenheid om de goede onderlinge banden nog eens extra te versterken. 

De barbecue was georganiseerd in de lommerrijke tuin van de pastorie van de Augustinusparochie in Vlijmen. Met dank aan pastoor Lebrun voor het gebruik van de zaal en de tuin. Voor een feestelijk bloemetje werd zoals gewoonlijk weer gezorgd door Diny.

klik hier voor een fotoverslag (beveiligd met wachtwoord)

Voor het tweede jaar cheques uitgereikt door de Vincentiusvereniging Vlijmen (werkzaam in Heusden)

 

Op 22 juni 2018 heeft onze Vincentiusvereniging voor het tweede jaar op rij cheques mogen uitreiken. Deze keer waren er 16 projecten aangedragen door de leden van de vereniging. Naast projecten in Heusden zijn er ook dit jaar weer projecten in het buitenland met een financiële bijdrage verrast. Alle projecten hebben een link met Heusden of met een inwoner van Heusden. Tijdens een geanimeerde bijeenkomst werden de cheques uitgereikt door voorzitter Piet van Oorschot. Het uitreiken van cheques is mogelijk gemaakt door het vele werk van alle vrijwilligers van de vereniging. Door de opbrengst van de winkel en de jaarlijkse boekenbeurs is het ons mogelijk gemaakt om naast de continue hulpverlening aan mensen in acute nood ook deze projecten te honoreren. Na de uitreiking van de cheques werd er nog druk nagepraat in het door de Augustinus-parochie beschikbaar gestelde zaaltje.

                     

zie voor de overige foto’s de fotopagina

Vincentiuswinkel weer omgetoverd naar de voorjaarstinten.

 

Met flink wat vrijwilligers werd in het weekend van 11 maart 2018 in de winkel het voorjaar weer binnengehaald. Terwijl de paasartikelen al enige tijd in de winkel aanwezig waren werd het nu tijd om de najaars-/winterkleding te vervangen door de fleurige voorjaars-/zomerkleding. Ook de collectie schoenen werd aangepast aan de voorjaarscollectie.
Eerst werd de winterkleding uit de rekken gehaald en in zakken gedaan. Deze kleding wordt opgeslagen, dan wel geschonken aan een goed doel in Moldavië. Vervolgens werd de zomerkleding aangevoerd uit het magazijn en naar de eerste verdieping van de winkel gehesen middels een ingenieuze touw-act.

Daar, op de verdieping, stonden vrijwilligers klaar om de kleding te sorteren naar soort en kleur, zodat er weer een mooi strak en fleurig geheel aan kleding toonbaar werd. Het inspannende werk werd beloond met een gezamenlijke lunch, uiteraard ook verzorgd door vrijwilligers.

 

Vanaf woensdag 14 maart 2018 start de verkoop weer. Mooie kleding voor mooie lage prijzen. Voor ieder wat wils. Onze vrijwilligers staan klaar om U van deskundig advies te dienen om weer fleurig het voorjaar in te gaan.

Vrijwilligers van de Boekenbeurs worden bijgepraat door het bestuur en beleven een genoeglijke avond

Op 10 januari 2017 kwamen de vrijwilligers van de 31e Vincentius boekenbeurs bij elkaar voor een evaluatie en een gezellig samenzijn. Het bestuur van de vereniging had hiertoe het initiatief genomen. Er werd tijdens de avond ingegaan op enkele wetenswaardigheden van de vereniging, de 31e editie van de boekenbeurs werd geëvalueerd, de verbeteringen werden besproken en er werd ingegaan op de besteding van de opbrengst van de boekenbeurs (en van de winkel) aan hulpaanvragen en projecten.
Daarna was het een gezellig samenzijn en konden er nog details en nieuwe ideeën onderling en met het bestuur uitgewisseld worden.

De 32e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen vindt plaats op 26, 27 en 28 oktober 2017.
Nadere informatie volgt nog….

Bijeenkomst vrijwilligers Vincentiuswinkel en bestuur Vincentiusvereniging op 22 okt 2017

Op 22 oktober 2017 was er een gezellige bijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vincentiuswinkel en de leden van het bestuur van de winkelstichting en van de vereniging. De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door enkele sponsoren, zoals de parochie Augustinus voor het beschikbaar stellen van een zaaltje, bakker Allard Jacobs die het gebak en brood beschikbaar stelde, Dries van Delft die een heerlijke saté met Chinese rijst aanbood en vishandel Harold Paridaens, die o.a. de heerlijkste haringen heeft geleverd. Veel dank aan deze sponsoren. 

 

 

 

In een prettige sfeer konden de vrijwilligers en de bestuursleden van gedachte wisselen over hun activiteiten voor de Vincentiuswinkel en de Vincentiusvereniging.

 

Voor een fotoverslag: klik hier (beveiligde pagina) 

Algemene ledenvergadering 2017 Vincentiusvereniging Vlijmen

Op 18 april 2017 kwamen de leden van de Vincentiusvereniging te Heusden bijeen voor de eerste algemene ledenvergadering.

Tijdens de bijeenkomst, die zeer geanimeerd verliep, kregen de leden de gelegenheid mee te denken over het beleid van de vereniging.

Het bestuur vergaderde kort voor de vergadering nog eens extra om goed voorbereid de algemene vergadering in te gaan.
Na afloop van de vergadering was er een gezellig samenzijn. Daarmee was de eerste echte ledenvergadering van de Vincentiusvereniging een feit.

Vrijwilligersavond 12 januari 2017

Op 12 januari 2017 was er een vrijwilligersavond voor de vrijwilligers van de jaarlijkse boekenbeurs. Het was een geanimeerde avond, waarop kon worden teruggekeken op een geslaagde 30e boekenbeurs.
Ook was er gelegenheid om suggesties voor verbetering te doen voor de komende boekenbeurs die in het najaar van 2017 wordt gehouden.
Uiteraard was er ruimte om met elkaar te buurten bij een glaasje en een hapje.

Record opbrengst voor 31e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Vlijmen!

In het laatste weekend van oktober 2017 vond de 31e boekenbeurs plaats van de Vincentiusvereniging Vlijmen, werkzaam in de hele gemeente Heusden. Dit jaar met een avondopening op vrijdag. Dat bleek een schot in de roos, gezien de vele bezoekers op deze avond. Met zachte drang moest de laatste bezoeker deze avond na sluitingstijd naar de uitgang geleid worden, want er was nog zoveel te zien en te ontdekken. Ook de zaterdag en de zondag mochten zich verheugen in een grote schare bezoekers, die elk uit waren op hun favoriete boek.

Met een record aantal bezoekers (bijna 1000) en een nieuw record aan opbrengst (ca. € 12.000,-) mochten de organisatie en alle vrijwilligers terugzien op een zeer geslaagde editie van de jaarlijkse boekenbeurs.

Zie verder: boekenbeurs