Archiefpagina

Op deze pagina houden we eerder gepubliceerde berichten bij.

Vincentiuswinkel weer omgetoverd naar de voorjaarstinten.

 

Met flink wat vrijwilligers werd in het weekend van 11 maart 2018 in de winkel het voorjaar weer binnengehaald. Terwijl de paasartikelen al enige tijd in de winkel aanwezig waren werd het nu tijd om de najaars-/winterkleding te vervangen door de fleurige voorjaars-/zomerkleding. Ook de collectie schoenen werd aangepast aan de voorjaarscollectie.
Eerst werd de winterkleding uit de rekken gehaald en in zakken gedaan. Deze kleding wordt opgeslagen, dan wel geschonken aan een goed doel in Moldavië. Vervolgens werd de zomerkleding aangevoerd uit het magazijn en naar de eerste verdieping van de winkel gehesen middels een ingenieuze touw-act.

Daar, op de verdieping, stonden vrijwilligers klaar om de kleding te sorteren naar soort en kleur, zodat er weer een mooi strak en fleurig geheel aan kleding toonbaar werd. Het inspannende werk werd beloond met een gezamenlijke lunch, uiteraard ook verzorgd door vrijwilligers.

 

Vanaf woensdag 14 maart 2018 start de verkoop weer. Mooie kleding voor mooie lage prijzen. Voor ieder wat wils. Onze vrijwilligers staan klaar om U van deskundig advies te dienen om weer fleurig het voorjaar in te gaan.

Vrijwilligers van de Boekenbeurs worden bijgepraat door het bestuur en beleven een genoeglijke avond

Op 10 januari 2017 kwamen de vrijwilligers van de 31e Vincentius boekenbeurs bij elkaar voor een evaluatie en een gezellig samenzijn. Het bestuur van de vereniging had hiertoe het initiatief genomen. Er werd tijdens de avond ingegaan op enkele wetenswaardigheden van de vereniging, de 31e editie van de boekenbeurs werd geëvalueerd, de verbeteringen werden besproken en er werd ingegaan op de besteding van de opbrengst van de boekenbeurs (en van de winkel) aan hulpaanvragen en projecten.
Daarna was het een gezellig samenzijn en konden er nog details en nieuwe ideeën onderling en met het bestuur uitgewisseld worden.

De 32e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen vindt plaats op 26, 27 en 28 oktober 2017.
Nadere informatie volgt nog….

Bijeenkomst vrijwilligers Vincentiuswinkel en bestuur Vincentiusvereniging op 22 okt 2017

Op 22 oktober 2017 was er een gezellige bijeenkomst voor de vrijwilligers van de Vincentiuswinkel en de leden van het bestuur van de winkelstichting en van de vereniging. De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door enkele sponsoren, zoals de parochie Augustinus voor het beschikbaar stellen van een zaaltje, bakker Allard Jacobs die het gebak en brood beschikbaar stelde, Dries van Delft die een heerlijke saté met Chinese rijst aanbood en vishandel Harold Paridaens, die o.a. de heerlijkste haringen heeft geleverd. Veel dank aan deze sponsoren. 

 

 

 

In een prettige sfeer konden de vrijwilligers en de bestuursleden van gedachte wisselen over hun activiteiten voor de Vincentiuswinkel en de Vincentiusvereniging.

 

Voor een fotoverslag: klik hier (beveiligde pagina) 

Algemene ledenvergadering 2017 Vincentiusvereniging Vlijmen

Op 18 april 2017 kwamen de leden van de Vincentiusvereniging te Heusden bijeen voor de eerste algemene ledenvergadering.

Tijdens de bijeenkomst, die zeer geanimeerd verliep, kregen de leden de gelegenheid mee te denken over het beleid van de vereniging.

Het bestuur vergaderde kort voor de vergadering nog eens extra om goed voorbereid de algemene vergadering in te gaan.
Na afloop van de vergadering was er een gezellig samenzijn. Daarmee was de eerste echte ledenvergadering van de Vincentiusvereniging een feit.

Vrijwilligersavond 12 januari 2017

Op 12 januari 2017 was er een vrijwilligersavond voor de vrijwilligers van de jaarlijkse boekenbeurs. Het was een geanimeerde avond, waarop kon worden teruggekeken op een geslaagde 30e boekenbeurs.
Ook was er gelegenheid om suggesties voor verbetering te doen voor de komende boekenbeurs die in het najaar van 2017 wordt gehouden.
Uiteraard was er ruimte om met elkaar te buurten bij een glaasje en een hapje.

Record opbrengst voor 31e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Vlijmen!

In het laatste weekend van oktober 2017 vond de 31e boekenbeurs plaats van de Vincentiusvereniging Vlijmen, werkzaam in de hele gemeente Heusden. Dit jaar met een avondopening op vrijdag. Dat bleek een schot in de roos, gezien de vele bezoekers op deze avond. Met zachte drang moest de laatste bezoeker deze avond na sluitingstijd naar de uitgang geleid worden, want er was nog zoveel te zien en te ontdekken. Ook de zaterdag en de zondag mochten zich verheugen in een grote schare bezoekers, die elk uit waren op hun favoriete boek.

Met een record aantal bezoekers (bijna 1000) en een nieuw record aan opbrengst (ca. € 12.000,-) mochten de organisatie en alle vrijwilligers terugzien op een zeer geslaagde editie van de jaarlijkse boekenbeurs.

Zie verder: boekenbeurs