Onze boekenbeurzen

Laatste nieuws…

We gaan weer boeken innemen bij een TIJDELIJK nieuw innamepunt:
Van Drunen Schoenfabriek
Thomas Edisonweg 1
Drunen (industrieterrein Groenewoud II).

Vanaf 18 juli 2020 elke zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

ALLEEN BOEKEN, grammofoonplaten, CD’s en DVD’s.

Andere goederen worden NIET geaccepteerd. Ook geen encyclopedieën, geen tijdschriften, glossy’s en magazines, geen middelbare of lagere school-boeken, geen beschadigde of beschreven boeken, geen bibliotheekboeken. Graag alleen boeken van goede, verkoopbare kwaliteit.

Het innamepunt bij de Vincentiuswinkel in Drunen blijft voorlopig nog gesloten.
Dank aan de directie van Van Drunen Schoenfabriek voor de medewerking.
Wij nemen de richtlijnen van het RIVM in acht. Houdt 1,5 m afstand en stay safe.

Graag dit bericht delen….

Algemeen

De Vincentiusvereniging gemeente Heusden organiseert jaarlijks een boekenbeurs. Met deze traditie, steeds in het laatste weekeind van oktober, wordt dmv de verkoop van boeken, LP’s, CD’s en DVD’s geld gegenereerd wat wordt ingezet voor het werk van de vereniging in de gemeente Heusden (N-Br). Lees daarover elders op deze website meer. Al vele jaren wordt de beurs gehouden op het terrein van Abdij Mariënkroon, aanvankelijk onder de gastvrijheid van de paters en broeders van de Cisterciënzer Abdij Mariënkroon en de laatste jaren onder de gastvrijheid van Stichting Mariapoli Mariënkroon. Het aantal bezoekers en de opbrengst vertonen een stijgende lijn. Ook het aantal vrijwilligers dat meewerkt aan de totstandkoming van de jaarlijkse beurs groeit. Door al deze factoren kan de vereniging steeds beter haar werk doen.

Volg de boekenbeursactiviteiten ook op facebook

LET OP: medio september 2020 wordt besloten of de 34e boekenbeurs doorgang zal vinden. Volg voor actuele informatie deze pagina of onze Facebookpagina.

Aankondiging 34e boekenbeurs 

De 34e boekenbeurs van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden zal in 2020 plaatsvinden van vrijdag 23 okt 2020 t/m zaterdag 25 okt 2020.

We starten vrijdag 23 oktober om 16.00u en zijn dan geopend tot 21.00u.
Zaterdag en zondag 24 en 25 okt 2020 zijn we open van 11.00u tot 17.00u.

Zoals gebruikelijk vindt de beurs plaats op het terrein van de voormalige Abdij Mariënkroon, Abdijlaan 8 te Nieuwkuijk.

Ga hier naar evenement details

Lees hierna de verslagen van enkele vorige edities van de boekenbeurs

33e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden

De 33e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden zal plaatsvinden op:

Vrijdag 25 oktober 2019 van 16.00u – 21.00u
Zaterdag 26 oktober 2019 van 11.00u – 17.00u
Zondag 27 oktober 2019 van 11.00u – 17.00u.

Zoals U ziet starten we vrijdag al om 16.00u. Daardoor hopen we een betere spreiding te krijgen van de bezoekers tijdens de doorgaans druk bezochte eerste dag van de beurs.

De entrée bedraagt € 1,-. Het is handig als U een euro paraat heeft bij het betreden van de boekentent op het terrein van Mariënkroon. Daarnaast is het handig om wat kleingeld te hebben als U evt. een kopje koffie of thee wilt drinken in het “Boekenbeurscafé”.
De opbrengst komt geheel ten goede aan het eindresultaat van de beurs.

(De bestemming van het eindresultaat is elders op deze pagina beschreven).

De door U geselecteerde boeken, CD’s, DVD’s op LP’s kunnen op twee plaatsen in de boekentent afgerekend worden. Dat kan contant of via pinnen.

De prijzen variëren van € 0,50 tot € 2,- (Zie prijslijst 2019)

Parkeren: dit kan op het parkeerterrein van Abdij Mariënkroon. Volg de richtingborden. Parkeren is gratis. Als U een grote hoeveelheid boeken afneemt bestaat er de mogelijkheid om na aankoop uw auto op te halen op het parkeerterrein en buitenom naar de boekentent te rijden. Daar kunt U kort parkeren om de boeken te laden. Volgt u aub. de instructies van de vrijwilligers.

Fietsers kunnen hun fiets (op eigen risico) parkeren ter hoogte van de container tegenover de tent.

Iedereen is welkom. 

 

 

Lees hierna hoe de beurs is verlopen…

Grote belangstelling 33e boekenbeurs

Op 25, 26 en 27 oktober 2019 heeft de Vincentiusvereniging gemeente Heusden haar 33e boekenbeurs gehouden op het terrein van de voormalige Abdij Mariënkroon. Onder grote belangstelling van vele vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de opbouw van de beurs, werd door wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden op vrijdag de openingshandeling verricht om 16.00u stipt. Vervolgens stroomden vele belangstellenden met hun lijstjes snel naar binnen om de boeken, platen, CD’s en DVD’s van hun keuze te kunnen bemachtigen.Op zondag aan het einde van de beurs konden we 1468 bezoekers noteren en een verkoop (vóór aftrek van kosten) van bijna € 18.500,-. Daarmee werd wederom een nieuw record neergezet in de inmiddels lange geschiedenis van dit evenement. De opbrengst wordt volledig besteed aan hulpverlening aan mensen in acute nood (zie ook www.vincentiusheusden.nl voor meer informatie).

Nieuwe records voor de 32e editie (2018) van de Boekenbeurs Vincentius Vlijmen

Op vrijdag 26 oktober 2018 om 19.00u gingen de deuren open voor de 32e editie van onze boekenbeurs.
Die avond waren we open tot 21.30u (half uur langer).
Daarnaast waren we geopend op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 van 11.00u-17.00u.

Zoals gewoonlijk werd onze boekenbeurs op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk gehouden.
De entree was zoals altijd € 1,-; bestemd voor onze hulpverlening.
Er kon worden gepind en er was een heel gezellig koffiecafé waar de gekochte boeken onder
het genot van een kopje koffie of thee konden worden ingekeken.

De beurs werd afgesloten met een record aantal bezoekers (ruim 1400) en een record opbrengst (ruim € 17000), bestemd voor de hulpverlening door de Vincentiusvereniging in de gemeente Heusden.

Hoe gaat zo’n evenement in z’n werk?

  • alle maandagen en zaterdagen worden tussen 13.00u en 16.00u boeken ingenomen bij de Vincentiuswinkel in Drunen (Grotestraat 138a)
  • deze boeken (zo’n 35000) worden jaarlijks aangeboden op de boekenbeurs. Dat vergt de nodige logische operaties.
  • PR voorbereiden, billboards maken en plaatsen
  • vrijwilligers uitnodigen
  • schragen en tafels opstellen
  • boeken etc aanvoeren
  • opbouw van de boekenbeurs in 5 dagen
  • drie dagen verkoop
  • opruimen
  • evalueren

Hieronder enkele foto’s van deze operaties.

Voorbereiding:

 

 

 

 

 

Dag 1 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 2 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 4 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 opbouw:

31e editie Vincentiusboekenbeurs 2017 uitermate succesvol.

In het laatste weekend van oktober 2017 vond op Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk de jaarlijkse Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen plaats.

Voor het eerst in haar 31 jarig bestaan opende de boekenbeurs al op vrijdagavond haar deuren. Dat bleek een goede zet. Een groot aantal bezoekers meldde zich al op deze avond. Maar ook de dagen daarna werd de beurs goed bezocht. Het leverde een totaal aantal van 982 bezoekers op. Weer een stijging ten opzichte van het vorige jaar toen de teller op 942 kwam te staan.

De Vincentiusboekenbeurs mag zich inmiddels verheugen in een grote bekendheid en wordt door het publiek bijzonder gewaardeerd. Er meldden zich niet alleen boekenliefhebbers uit de nabije omgeving. Ook vanuit o.a. West Vlaanderen en Bergen op Zoom waren mensen te gast. Bezoekers waren zeer te spreken over de bijzonder goede kwaliteit boeken die werd aangeboden. Diverse vrijwilligers van de Vincentiusvereniging kregen complimenten van bezoekers voor de goede sfeer en het verzorgde karakter van de boekenbeurs. De opbrengst van deze 31e editie bedroeg  ca. € 12.000,-. Een nieuw record. 

De opbrengst van de boekenbeurs wordt door de Vincentiusvereniging ingezet om personen en gezinnen die in acute financiële en of materiële nood verkeren te ondersteunen. Dit alles vanuit de binnen de vereniging breed gedragen gedachte: Ieder mens telt!

                

Voor de uitgebreide fotopagina: klik hier

Jubileum editie 2016

In 2016 werd de 30e boekenmarkt gehouden. Een mijlpaal in de geschiedenis van boekenmarkten georganiseerd door de Vincentiusverenigingg Vlijmen.
In het laatste weekend van oktober werd de 30e editie gehouden in de boekenhal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk.

Zie hier het uitgebreide verslag.