Algemeen

De Vincentiusvereniging gemeente Heusden organiseert jaarlijks een boekenbeurs. Met deze traditie, steeds in het laatste weekeind van oktober, wordt dmv de verkoop van boeken, LP’s, CD’s en DVD’s geld gegenereerd wat wordt ingezet voor het werk van de vereniging in de gemeente Heusden (N-Br). Lees daarover elders op deze website meer. Al vele jaren wordt de beurs gehouden op het terrein van Abdij Mariënkroon, aanvankelijk onder de gastvrijheid van de paters en broeders van de Cisterciënzer Abdij Mariënkroon en de laatste jaren onder de gastvrijheid van Stichting Mariapoli Mariënkroon. Het aantal bezoekers en de opbrengst vertonen een stijgende lijn. Ook het aantal vrijwilligers dat meewerkt aan de totstandkoming van de jaarlijkse beurs groeit. Door al deze factoren kan de vereniging steeds beter haar werk doen.

Volg de boekenbeursactiviteiten ook op facebook

Geen evenement gevonden

Lees hierna de verslagen van enkele vorige edities van de boekenbeurs

Succesvolle 35e Boekenbeurs Vincentiusvereniging gemeente Heusden

De 35e editie van onze Boekenbeurs heeft plaatsgevonden op 28, 29 en 30 oktober 2022 op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk. De organisatie van de beurs kijkt met grote tevredenheid terug op het verloop en de opbrengst van 3 dagen verkoop van boeken, cd’s, dvd’s en lp’s. Er werden 1437 betalende bezoekers genoteerd, die goed waren voor een verkoopomzet van € 18.000,-. Na aftrek van kosten houden we een ruim bedrag over voor onze directe hulpverlening. De zelfgemaakte stoffen tasjes vonden eveneens gretig aftrek. Goed bewaren tot volgend jaar! 🙂 

vrijwilligers luisteren naar de openingstoespraak


opening door burgemeester van Hees en voorzitter boekenbeurs P van Drunen

Speciaal aanbod

Om de toegang tot de beurs te bevorderen en het lezen te stimuleren onder de groep Heusdenaren die het minder breed hebben, is besloten tot een bijzonder aanbod. Op zondag 30 oktober was de beurs gratis toegankelijk voor houders van een Heusdenpas. Zij mochten dan tevens tot maximaal 10 boeken gratis meenemen. Hiervan is door 17 houders van de pas gebruik gemaakt.

Al snel wordt er gezocht naar specialiteiten

Dank aan de vrijwilligers

Met bijna 50 vrijwilligers zijn we van vrijdag 21 oktober t/m donderdag 27 oktober 2022 bezig geweest om deze beurs op te bouwen. De sfeer was bijzonder goed en de opbouw verliep zo vlot dat we een dag eerder klaar waren dan andere jaren. Toch lagen er evenveel, zo niet méér boeken en beeld- en geluiddragers dan vorig jaar: ruim 22.000!
We hadden hulp van 7 scholieren van het d’Oultremontcollege, die daarmee hun maatschappelijke stage vervulden. Zo’n stel van die jongelingen vormde een mooie aanvulling op de overwegend oudere groep vrijwilligers, waarvan er enkelen al langer dan 25 jaar (2 ervan zelfs al 32 jaar) jaar in jaar uit hebben meegeholpen.

34e Boekenbeurs 29, 30 en 31 oktober 2021!

Verslag

      

Het zit er weer op. Na ruim 10 dagen vol van activiteiten rondom de 34e Boekenbeurs kunnen we spreken van een bijzonder goed resultaat. Ruim 50 vrijwilligers stonden klaar om de beurs op te bouwen en weer af te breken, bezoekers te ontvangen, te helpen met vragen, de weg te wijzen of boeken te ordenen.
We hebben 1191 bezoekers ontvangen, die samen voor een bedrag van € 15.108,11 hebben gezorgd. Daar komt de opbrengst van oud papier nog bij, maar daar gaan ook nog de kosten van af. Dan resteert nog een mooi bedrag van ca. € 12.000,- om onze hulpverlening weer uit te kunnen voeren.

      

Vrijdag 29 oktober 2021 kort voor de opening

Zo hebben we de beurs aangekondigd

Vorig jaar moesten we besluiten om de 34e Boekenbeurs niet door te laten gaan. Maar dit jaar gaan we voor de 34e keer in ons bestaan de Boekenbeurs organiseren en wel op 29, 30 en 31 oktober 2021. We starten vrijdag 29/10/21 al vroeg om de spreiding in het aantal bezoekers te bevorderen.

Openingstijden:
– Vrijdag 29/10/21 van 14.00 uur tot 21.00 uur
– Zaterdag 30/10/21 van 11.00 uur tot 17.00 uur
– Zondag 31/10/21 van 11.00 uur tot 17.00 uur

Volg het laatste nieuws in dit bericht of via onze Facebookpagina.

Lees hieronder de regels:

 

 • in afstemming met de gemeente Heusden is de boekenbeurs aangeduid als een doorstroomevenement.
 • er is géén corona toegangstest of QR-code vereist om toegang te krijgen. Er is geen horeca in de tent aanwezig.
 • de entreekosten bedragen € 1,- (graag contant afdragen aan de dames bij de entree). Leg uw euro maar vast klaar! De opbrengst van de entree komt  het werk van onze vereniging ten goede.
 • als u met de auto komt, parkeert u op het parkeerterrein aan de Abt van Engelenweg. Parkeren is gratis. Volg de borden naar de parkeerplaats via de grote toegangspoort. Vandaar loopt u naar de tent waar de boekenbeurs wordt gehouden. Parkeren elders op het terrein is niet toegestaan.
 • vermijd drukte: als u ziet dat het erg druk is, kom dan wat later of kijk even rond op het terrein. Er is koffie/thee verkrijgbaar bij de receptie van Abdij Mariënkroon.
 • bij te grote drukte in de tent beperken we het aantal bezoekers. Dit betekent dat u wellicht even zult moeten wachten alvorens naar binnen te kunnen.
 • natuurlijk bent u van harte welkom om ruim uw keuze te maken. Neem daarvoor uw tijd, maar blijf svp niet langer dan nodig is. U bevordert daarmee de doorstroming.
 • maak gebruik van de stoffen tassen die wij gratis aan u ter beschikking stellen.
 • betaal bij voorkeur met pin.
 • volg de looproute (zie onderstaande tekening)
 • volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en blijf aardig voor deze geweldige mensen.

En dan nog dit: volg nog steeds de corona-basisregels:

 • was vaak je handen
 • hoest en nies in je elleboog
 • 1,5 meter is nog steeds een veilige afstand
 • schud geen handen
 • klachten: blijf thuis en laat je direct testen
 • zorg voor voldoende frisse lucht (daar zorgen wij ook voor).

Plattegrond en aanrijroute. De boekenbeurs vindt plaats in de zaaltent (zie plattegrond). Looproute in de tent en samenvatting aanwijzingen. (klik op de afbeelding voor details)

Grote belangstelling 33e boekenbeurs

Op 25, 26 en 27 oktober 2019 heeft de Vincentiusvereniging gemeente Heusden haar 33e boekenbeurs gehouden op het terrein van de voormalige Abdij Mariënkroon. Onder grote belangstelling van vele vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de opbouw van de beurs, werd door wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden op vrijdag de openingshandeling verricht om 16.00u stipt. Vervolgens stroomden vele belangstellenden met hun lijstjes snel naar binnen om de boeken, platen, CD’s en DVD’s van hun keuze te kunnen bemachtigen.Op zondag aan het einde van de beurs konden we 1468 bezoekers noteren en een verkoop (vóór aftrek van kosten) van bijna € 18.500,-. Daarmee werd wederom een nieuw record neergezet in de inmiddels lange geschiedenis van dit evenement. De opbrengst wordt volledig besteed aan hulpverlening aan mensen in acute nood (zie ook www.vincentiusheusden.nl voor meer informatie).

 

Nieuwe records voor de 32e editie (2018) van de Boekenbeurs Vincentius Vlijmen

Op vrijdag 26 oktober 2018 om 19.00u gingen de deuren open voor de 32e editie van onze boekenbeurs.
Die avond waren we open tot 21.30u (half uur langer).
Daarnaast waren we geopend op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 van 11.00u-17.00u.

Zoals gewoonlijk werd onze boekenbeurs op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk gehouden.
De entree was zoals altijd € 1,-; bestemd voor onze hulpverlening.
Er kon worden gepind en er was een heel gezellig koffiecafé waar de gekochte boeken onder
het genot van een kopje koffie of thee konden worden ingekeken.

De beurs werd afgesloten met een record aantal bezoekers (ruim 1400) en een record opbrengst (ruim € 17000), bestemd voor de hulpverlening door de Vincentiusvereniging in de gemeente Heusden.

Hoe gaat zo’n evenement in z’n werk?

 • alle maandagen en zaterdagen worden tussen 13.00u en 16.00u boeken ingenomen bij de Vincentiuswinkel in Drunen (Grotestraat 138a)
 • deze boeken (zo’n 35000) worden jaarlijks aangeboden op de boekenbeurs. Dat vergt de nodige logische operaties.
 • PR voorbereiden, billboards maken en plaatsen
 • vrijwilligers uitnodigen
 • schragen en tafels opstellen
 • boeken etc aanvoeren
 • opbouw van de boekenbeurs in 5 dagen
 • drie dagen verkoop
 • opruimen
 • evalueren

Hieronder enkele foto’s van deze operaties.

Voorbereiding:

 

 

 

 

 

Dag 1 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 2 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 4 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 opbouw:

31e editie Vincentiusboekenbeurs 2017 uitermate succesvol.

In het laatste weekend van oktober 2017 vond op Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk de jaarlijkse Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen plaats.

Voor het eerst in haar 31 jarig bestaan opende de boekenbeurs al op vrijdagavond haar deuren. Dat bleek een goede zet. Een groot aantal bezoekers meldde zich al op deze avond. Maar ook de dagen daarna werd de beurs goed bezocht. Het leverde een totaal aantal van 982 bezoekers op. Weer een stijging ten opzichte van het vorige jaar toen de teller op 942 kwam te staan.

De Vincentiusboekenbeurs mag zich inmiddels verheugen in een grote bekendheid en wordt door het publiek bijzonder gewaardeerd. Er meldden zich niet alleen boekenliefhebbers uit de nabije omgeving. Ook vanuit o.a. West Vlaanderen en Bergen op Zoom waren mensen te gast. Bezoekers waren zeer te spreken over de bijzonder goede kwaliteit boeken die werd aangeboden. Diverse vrijwilligers van de Vincentiusvereniging kregen complimenten van bezoekers voor de goede sfeer en het verzorgde karakter van de boekenbeurs. De opbrengst van deze 31e editie bedroeg  ca. € 12.000,-. Een nieuw record. 

De opbrengst van de boekenbeurs wordt door de Vincentiusvereniging ingezet om personen en gezinnen die in acute financiële en of materiële nood verkeren te ondersteunen. Dit alles vanuit de binnen de vereniging breed gedragen gedachte: Ieder mens telt!

                

Voor de uitgebreide fotopagina: klik hier

Jubileum editie 2016

In 2016 werd de 30e boekenmarkt gehouden. Een mijlpaal in de geschiedenis van boekenmarkten georganiseerd door de Vincentiusverenigingg Vlijmen.
In het laatste weekend van oktober werd de 30e editie gehouden in de boekenhal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk.

Zie hier het uitgebreide verslag.