Onze boekenbeurzen

Algemeen

De Vincentiusvereniging gemeente Heusden organiseert jaarlijks een boekenbeurs. Met deze traditie, steeds in het laatste weekeind van oktober, wordt dmv de verkoop van boeken, LP’s, CD’s en DVD’s geld gegenereerd wat wordt ingezet voor het werk van de vereniging in de gemeente Heusden (N-Br). Lees daarover elders op deze website meer. Al vele jaren wordt de beurs gehouden op het terrein van Abdij Mariënkroon, aanvankelijk onder de gastvrijheid van de paters en broeders van de Cisterciënzer Abdij Mariënkroon en de laatste jaren onder de gastvrijheid van Stichting Mariapoli Mariënkroon. Het aantal bezoekers en de opbrengst vertonen een stijgende lijn. Ook het aantal vrijwilligers dat meewerkt aan de totstandkoming van de jaarlijkse beurs groeit. Door al deze factoren kan de vereniging steeds beter haar werk doen.

Volg de boekenbeursactiviteiten ook op facebook

Lees hierna de verslagen van enkele vorige edities van de boekenbeurs

Aankondiging 35e Boekenbeurs Vincentiusvereniging gemeente Heusden

De 35e editie van onze Boekenbeurs zal in 2022 plaatsvinden op 28, 29 en 30 oktober op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk.
Nadere details volgen.
Heeft u nog boeken aan te bieden, dan kan dat elke maandagmiddag bij de Vincentiuswinkel in Drunen op het adres Grotestraat 138a.

34e Boekenbeurs 29, 30 en 31 oktober 2021!

Verslag

      

Het zit er weer op. Na ruim 10 dagen vol van activiteiten rondom de 34e Boekenbeurs kunnen we spreken van een bijzonder goed resultaat. Ruim 50 vrijwilligers stonden klaar om de beurs op te bouwen en weer af te breken, bezoekers te ontvangen, te helpen met vragen, de weg te wijzen of boeken te ordenen.
We hebben 1191 bezoekers ontvangen, die samen voor een bedrag van € 15.108,11 hebben gezorgd. Daar komt de opbrengst van oud papier nog bij, maar daar gaan ook nog de kosten van af. Dan resteert nog een mooi bedrag van ca. € 12.000,- om onze hulpverlening weer uit te kunnen voeren.

      

Vrijdag 29 oktober 2021 kort voor de opening

Zo hebben we de beurs aangekondigd

Vorig jaar moesten we besluiten om de 34e Boekenbeurs niet door te laten gaan. Maar dit jaar gaan we voor de 34e keer in ons bestaan de Boekenbeurs organiseren en wel op 29, 30 en 31 oktober 2021. We starten vrijdag 29/10/21 al vroeg om de spreiding in het aantal bezoekers te bevorderen.

Openingstijden:
– Vrijdag 29/10/21 van 14.00 uur tot 21.00 uur
– Zaterdag 30/10/21 van 11.00 uur tot 17.00 uur
– Zondag 31/10/21 van 11.00 uur tot 17.00 uur

Volg het laatste nieuws in dit bericht of via onze Facebookpagina.

Lees hieronder de regels:

 

 • in afstemming met de gemeente Heusden is de boekenbeurs aangeduid als een doorstroomevenement.
 • er is géén corona toegangstest of QR-code vereist om toegang te krijgen. Er is geen horeca in de tent aanwezig.
 • de entreekosten bedragen € 1,- (graag contant afdragen aan de dames bij de entree). Leg uw euro maar vast klaar! De opbrengst van de entree komt  het werk van onze vereniging ten goede.
 • als u met de auto komt, parkeert u op het parkeerterrein aan de Abt van Engelenweg. Parkeren is gratis. Volg de borden naar de parkeerplaats via de grote toegangspoort. Vandaar loopt u naar de tent waar de boekenbeurs wordt gehouden. Parkeren elders op het terrein is niet toegestaan.
 • vermijd drukte: als u ziet dat het erg druk is, kom dan wat later of kijk even rond op het terrein. Er is koffie/thee verkrijgbaar bij de receptie van Abdij Mariënkroon.
 • bij te grote drukte in de tent beperken we het aantal bezoekers. Dit betekent dat u wellicht even zult moeten wachten alvorens naar binnen te kunnen.
 • natuurlijk bent u van harte welkom om ruim uw keuze te maken. Neem daarvoor uw tijd, maar blijf svp niet langer dan nodig is. U bevordert daarmee de doorstroming.
 • maak gebruik van de stoffen tassen die wij gratis aan u ter beschikking stellen.
 • betaal bij voorkeur met pin.
 • volg de looproute (zie onderstaande tekening)
 • volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers en blijf aardig voor deze geweldige mensen.

En dan nog dit: volg nog steeds de corona-basisregels:

 • was vaak je handen
 • hoest en nies in je elleboog
 • 1,5 meter is nog steeds een veilige afstand
 • schud geen handen
 • klachten: blijf thuis en laat je direct testen
 • zorg voor voldoende frisse lucht (daar zorgen wij ook voor).

Plattegrond en aanrijroute. De boekenbeurs vindt plaats in de zaaltent (zie plattegrond). Looproute in de tent en samenvatting aanwijzingen. (klik op de afbeelding voor details)

33e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden

De 33e editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden zal plaatsvinden op:

Vrijdag 25 oktober 2019 van 16.00u – 21.00u
Zaterdag 26 oktober 2019 van 11.00u – 17.00u
Zondag 27 oktober 2019 van 11.00u – 17.00u.

Zoals U ziet starten we vrijdag al om 16.00u. Daardoor hopen we een betere spreiding te krijgen van de bezoekers tijdens de doorgaans druk bezochte eerste dag van de beurs.

De entrée bedraagt € 1,-. Het is handig als U een euro paraat heeft bij het betreden van de boekentent op het terrein van Mariënkroon. Daarnaast is het handig om wat kleingeld te hebben als U evt. een kopje koffie of thee wilt drinken in het “Boekenbeurscafé”.
De opbrengst komt geheel ten goede aan het eindresultaat van de beurs.

(De bestemming van het eindresultaat is elders op deze pagina beschreven).

De door U geselecteerde boeken, CD’s, DVD’s op LP’s kunnen op twee plaatsen in de boekentent afgerekend worden. Dat kan contant of via pinnen.

De prijzen variëren van € 0,50 tot € 2,- (Zie prijslijst 2019)

Parkeren: dit kan op het parkeerterrein van Abdij Mariënkroon. Volg de richtingborden. Parkeren is gratis. Als U een grote hoeveelheid boeken afneemt bestaat er de mogelijkheid om na aankoop uw auto op te halen op het parkeerterrein en buitenom naar de boekentent te rijden. Daar kunt U kort parkeren om de boeken te laden. Volgt u aub. de instructies van de vrijwilligers.

Fietsers kunnen hun fiets (op eigen risico) parkeren ter hoogte van de container tegenover de tent.

Iedereen is welkom. 

Lees hierna hoe de beurs is verlopen…

Grote belangstelling 33e boekenbeurs

Op 25, 26 en 27 oktober 2019 heeft de Vincentiusvereniging gemeente Heusden haar 33e boekenbeurs gehouden op het terrein van de voormalige Abdij Mariënkroon. Onder grote belangstelling van vele vrijwilligers die hebben meegewerkt aan de opbouw van de beurs, werd door wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden op vrijdag de openingshandeling verricht om 16.00u stipt. Vervolgens stroomden vele belangstellenden met hun lijstjes snel naar binnen om de boeken, platen, CD’s en DVD’s van hun keuze te kunnen bemachtigen.Op zondag aan het einde van de beurs konden we 1468 bezoekers noteren en een verkoop (vóór aftrek van kosten) van bijna € 18.500,-. Daarmee werd wederom een nieuw record neergezet in de inmiddels lange geschiedenis van dit evenement. De opbrengst wordt volledig besteed aan hulpverlening aan mensen in acute nood (zie ook www.vincentiusheusden.nl voor meer informatie).

Nieuwe records voor de 32e editie (2018) van de Boekenbeurs Vincentius Vlijmen

Op vrijdag 26 oktober 2018 om 19.00u gingen de deuren open voor de 32e editie van onze boekenbeurs.
Die avond waren we open tot 21.30u (half uur langer).
Daarnaast waren we geopend op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018 van 11.00u-17.00u.

Zoals gewoonlijk werd onze boekenbeurs op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk gehouden.
De entree was zoals altijd € 1,-; bestemd voor onze hulpverlening.
Er kon worden gepind en er was een heel gezellig koffiecafé waar de gekochte boeken onder
het genot van een kopje koffie of thee konden worden ingekeken.

De beurs werd afgesloten met een record aantal bezoekers (ruim 1400) en een record opbrengst (ruim € 17000), bestemd voor de hulpverlening door de Vincentiusvereniging in de gemeente Heusden.

Hoe gaat zo’n evenement in z’n werk?

 • alle maandagen en zaterdagen worden tussen 13.00u en 16.00u boeken ingenomen bij de Vincentiuswinkel in Drunen (Grotestraat 138a)
 • deze boeken (zo’n 35000) worden jaarlijks aangeboden op de boekenbeurs. Dat vergt de nodige logische operaties.
 • PR voorbereiden, billboards maken en plaatsen
 • vrijwilligers uitnodigen
 • schragen en tafels opstellen
 • boeken etc aanvoeren
 • opbouw van de boekenbeurs in 5 dagen
 • drie dagen verkoop
 • opruimen
 • evalueren

Hieronder enkele foto’s van deze operaties.

Voorbereiding:

 

 

 

 

 

Dag 1 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 2 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3 opbouw:

 

 

 

 

 

 

Dag 4 opbouw:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5 opbouw:

31e editie Vincentiusboekenbeurs 2017 uitermate succesvol.

In het laatste weekend van oktober 2017 vond op Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk de jaarlijkse Boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen plaats.

Voor het eerst in haar 31 jarig bestaan opende de boekenbeurs al op vrijdagavond haar deuren. Dat bleek een goede zet. Een groot aantal bezoekers meldde zich al op deze avond. Maar ook de dagen daarna werd de beurs goed bezocht. Het leverde een totaal aantal van 982 bezoekers op. Weer een stijging ten opzichte van het vorige jaar toen de teller op 942 kwam te staan.

De Vincentiusboekenbeurs mag zich inmiddels verheugen in een grote bekendheid en wordt door het publiek bijzonder gewaardeerd. Er meldden zich niet alleen boekenliefhebbers uit de nabije omgeving. Ook vanuit o.a. West Vlaanderen en Bergen op Zoom waren mensen te gast. Bezoekers waren zeer te spreken over de bijzonder goede kwaliteit boeken die werd aangeboden. Diverse vrijwilligers van de Vincentiusvereniging kregen complimenten van bezoekers voor de goede sfeer en het verzorgde karakter van de boekenbeurs. De opbrengst van deze 31e editie bedroeg  ca. € 12.000,-. Een nieuw record. 

De opbrengst van de boekenbeurs wordt door de Vincentiusvereniging ingezet om personen en gezinnen die in acute financiële en of materiële nood verkeren te ondersteunen. Dit alles vanuit de binnen de vereniging breed gedragen gedachte: Ieder mens telt!

                

Voor de uitgebreide fotopagina: klik hier

Jubileum editie 2016

In 2016 werd de 30e boekenmarkt gehouden. Een mijlpaal in de geschiedenis van boekenmarkten georganiseerd door de Vincentiusverenigingg Vlijmen.
In het laatste weekend van oktober werd de 30e editie gehouden in de boekenhal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk.

Zie hier het uitgebreide verslag.