Lees hieronder onze nieuwsberichten

34e Boekenbeurs 29-31 oktober 2021 Abdij Mariënkroon

De dagen worden korter en de bladeren vallen van de bomen en dan weet je dat het weer tijd wordt voor de Vincentius Boekenbeurs! Na een jaar zonder de vertrouwde Vincentius Boekenbeurs is het weer bijna zover. Van 29 tot en met 31 oktober wordt de 34e Boekenbeurs gehouden op het terrein van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk!

Vorig jaar kon de beurs niet doorgaan vanwege de beperkende corona maatregelen, maar gelukkig zijn die grotendeels verdwenen. Zo is de 1,5 meter maatregel afgeschaft en is er ook geen corona pas nodig voor een bezoek aan de beurs omdat het een doorloop evenement betreft. Wel zal bij de ingang van de tent handontsmettingsmiddel beschikbaar zijn en zijn de gangen tussen de boeken iets breder dan in het verleden.

Vanwege het niet doorgaan van de beurs in 2020 is de voorraad boeken gigantisch. Naar schatting 70.000 boeken liggen in de magazijnen te wachten op een koper. Daardoor is er een ruime keus aan romans, kinder- en kookboeken, stripboeken,  boeken over geschiedenis en vreemde landen, kunst, enz. Ook is er weer ruimte ingepland voor geluids- en beelddragers als LP’s, CD’s en DVD’s.

De Boekenbeurs komt op een goed moment nu Sinterklaas en de Kerstdagen er aan komen en opa’s en oma’s, vaders en moeders en familieleden onderling weer wat moeten bedenken….

Vanaf vrijdag 22 oktober gaan maar liefst zo’n 40 vrijwilligers aan de slag om de tent op het abdijterrein weer op te bouwen. Tafels en schragen worden gehaald om die daarna te vullen met tienduizenden boeken in de hoop op net zoveel bezoekers als bij de laatste Vincentius Boekenbeurs.

De opbrengst van de beurs is ook dit jaar weer voor de activiteiten van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden. De Vincentiusvereniging is actief op het gebied van de noodhulp aan personen en gezinnen in onze gemeente en geeft financiële steun aan projecten op het gebied van armoede bestrijding. Naast de Vincentiuswinkel in Drunen is de beurs jaarlijks een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

34e Boekenbeurs op 29, 30 en 31 oktober

In afstemming met de gemeente Heusden kan onze 34e boekenbeurs dit jaar doorgaan en wel op vrijdag 29 oktober, zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2021. Omdat het een doorstroomevenement is zonder horeca is er geen QR-code of negatieve coronatest vereist voor de toegang.

Lees er alles over via deze link.

Nieuwe herfst- en wintercollectie

Op zondag 19 september heeft een groep vrijwilligers van de Vincentiuswinkel in Drunen zich weer met volle inzet bezig gehouden met de wisseling van de kledingcollectie. Na enkele weken opruiming en acties om de laatste resten zomerkleding versneld te verkopen, hangt vanaf woensdag 22 september 2021 de nieuwe collectie herfst- en winterkleding weer keurig gerangschikt in de winkel. Je vindt de kleding op de eerste verdieping. Onze vrijwilligers helpen je graag aan je nieuwe garderobe. En na 25 september kunnen we je weer op minder dan anderhalve meter van dienst zijn.

 

Na afloop van de werkzaamheden was het nog een gezellig samenzijn onder het genot van een gesponsord drankje.

Spontane gift voor Vincentiusvereniging van ‘t Elshouts AkKOORdje en Billy Bird!

In de avond van 28 augustus werd door organisator Billy Bird, in samenwerking met zangkoor ‘t Elshouts AkKOORdje, de Moonlightswim in zwembad ’t Run gehouden. Daarbij werden, dankzij de gratis bijdragen van een aantal Drunense en Elshoutse bedrijven, prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij. De opbrengst van deze loterij was bestemd voor de Vincentiusvereniging gemeente Heusden, die tot doel heeft de armoede in deze gemeente te verzachten.

Op 8 september werd de opbrengst van de loterij, van maar liefst € 500,-, bij de Vincentiuswinkel in Drunen overhandigd aan Vincentius bestuurslid Rick Creemers. Dit gebeurde door Kitty Adriaanse, dirigente van ‘t Elshouts AkKOORdje, Carla van Mook, de secretaris van het koor, en Stanley van Damme van Billy Bird. Daarbij waren de vrijwilligsters van de Vincentiuswinkel getuigen en ook winkelmanager Ria Brekelmans, die optrad als gastvrouw.

Na de overhandiging bekeken de gasten uitgebreid de winkel, waar het momenteel erg druk is vanwege de nazomer actie met een heel aantrekkelijk aanbod van kleding.

Vincentius vrijwilligster José de Bekker bij de Snackwagen met Jeroen van Iersel
foto Weekblad Heusden

Op pagina 12 en 14 van het Weekblad Heusden van 28 juli 2021 zijn berichten gepubliceerd die gerelateerd zijn aan de Vincentiusvereniging en de Vincentiuswinkel. Het gaat om een mooi gebaar van Jeroen van Iersel en om een in memoriam bij het overlijden van onze voormalige secretaris van het bestuur.

Benieuwd: kijk dan hier

In deze editie van het weekblad wordt ook aandacht besteed aan de Seniorenschool Heusden, die zich op 8 augustus 2021 presenteert op het terrein van Abdij Mariënkroon. Ook wij zijn die dag aanwezig met een stand, waarin we informatie geven over de vereniging en de winkel. Er zijn ook artikelen te koop uit onze winkel en uit onze voorraad boeken.

Winkelen hoeft niet meer op afspraak (update juli 2021).

Je kan weer spontaan langskomen om te snuffelen in onze voorjaars-/zomerkleding en andere mooie spulletjes. Dat hoeft namelijk niet meer op afspraak.

Maar we hebben nog wel de beperking van een maximaal aantal bezoekers. Het kan dus zijn dat je even buiten moet wachten. Enkele corona-maatregelen blijven van toepassing. Dus volg de aanwijzingen van de vrijwilligers.

In de ochtend van 26 april 2021 zijn twee bestuursleden van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden enorm verrast. Zowel Annemarie van Drunen als Lies van Eggelen zijn via videobellen door onze burgemeester Willemijn van Hees op de hoogte gesteld van het feit dat zij een koninklijke onderscheiding toegekend hebben gekregen!

De werkzaamheden voor onze vereniging waren bij beiden van groot belang voor deze toekenning. Beide dames houden zich al jarenlang bezig met de directe hulpverlening aan mensen in nood in onze gemeente, naast een aantal andere taken binnen de Vincentiusvereniging.

Lies van Eggelen is om 09.15 uur gebeld en Annemarie van Drunen om 11.15 uur. Beiden waren zeer verrast en zijn ’s middags samen met hun echtgenoten op het gemeentehuis ontvangen. Hier werden de versierselen door hun echtgenoten bij hen opgespeld, want vanwege corona kon er helaas géén sprake van zijn dat de burgemeester dit zou doen en vond alles in kleine kring plaats. 

Namens  alle vrijwilligers, leden en de besturen van de Vincentiusvereniging en de Vincentiuswinkel  is er meteen, na de bekendmaking door de burgemeester, een mooie bos bloemen uitgereikt aan Annemarie en aan Lies (zie de foto’s).

 

 

Vincentiuswinkel Drunen bestaat 5 jaar

In de jaren voorafgaand aan de opening van de winkel van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden broedde het bestuur al enige tijd op de mogelijkheid van een Vincentiuswinkel. Deze winkel zou een tweeledig doel kennen. Enerzijds het genereren van opbrengsten voor de hulpverlening door de lokale Vincentiusvereniging en anderzijds een plaats waar iedereen terecht zou kunnen voor allerlei producten tegen lage prijzen. Of het nu om kleding en schoeisel ging of een cadeautje voor een verjaardag, een boek of plaat of CD, een koffiezetapparaat of een mooi stukje speelgoed, iedereen zou iets van zijn of haar gading moeten vinden.

Eind 2015 werd er een mooi pand gevonden aan de Grotestraat 138a te Drunen en kon er een huurovereenkomst worden gesloten met de eigenaar.

Inmiddels zijn er al weer 5 jaar verlopen sinds op 15 april 2016 de winkel is open gegaan voor de eerste bezoekers en dat was meteen veelbelovend. Daarna volgde op 21 mei de officiële opening door toenmalig burgemeester Jan Hamming.

De winkel is destijds geheel tot stand gekomen door de inzet van vele vrijwilligers en met de hulp van diverse ondernemers, die onbaatzuchtig hun medewerking verleenden of gratis materialen aandroegen. Het resultaat na enkele maanden opbouw was een prachtige, rijk gevulde en uitnodigende winkel.

Ook in de afgelopen 5 jaar is er een grote inzet geweest van vele vrijwilligers om de winkel te ‘draaien’, zoals onze managers dat zeggen. En al deze inspanningen zijn gedaan om de hulpverlening aan mensen in nood mogelijk te maken. Samen met de opbrengst van de jaarlijkse boekenbeurs is dat tot nu toe mogelijk gebleken, zelfs in corona-tijd.

Naast de directe hulpverlening heeft de vereniging met de opbrengsten ook andere projecten kunnen financieren, waaronder een vakantieproject. Lees er meer over op onze website.

Wij feliciteren het bestuur van de winkel, het bestuur van de vereniging en alle vrijwilligers met het 1e lustrum van de Vincentiuswinkel in Drunen.

Op 12 april 2021 gaan we weer starten met de inname van goederen bij de Vincentiuswinkel. Dat kan alleen op maandagen tussen 13.00 en 17.00 uur. 
Ook de inname van boeken e.d. start dan weer.

Bij het aanbieden van goederen dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen. Zie verder onze pagina Inname goederen.

Tevens dient u de corona-maatregelen in acht te nemen. U kent ze inmiddels wel maar we noemen hier de belangrijkste:

  • Kom niet als je corona-klachten hebt
  • Kom niet als je getest bent en nog geen uitslag hebt
  • Draag bij voorkeur een mondkapje
  • Houdt 1,5 meter afstand
  • Kom niet als je een huisgenoot hebt met (recente) corona-klachten

Zo houden we elkaar gezond en kunt u ons weer helpen met uw mooie goed verkoopbare spulletjes.

Je kan 2e Paasdag natuurlijk ook rustig thuis doorbrengen, maar onze vrijwilligers hebben deze dag gebruikt om de zomercollectie weer netjes uit te hangen op de eerste verdieping van onze Vincentiuswinkel. De foto’s illustreren dat er weer veel moois te vinden is voor het komende zonnige voorjaars- en zomerweer.

Heb je belangstelling voor deze kleding, maak dan snel een AFSPRAAK voor een winkelbezoek. En… we hebben ook weer zomerschoenen.

Reserveren kan op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.30u en 16.00 uur op telefoonnummer 06-12703522.