Lees hieronder onze nieuwsberichten

Algemene ledenvergadering Vincentiusvereniging gemeente Heusden op 3 mei 2022

Op 3 mei 2022 werd na lange tijd een ledenvergadering van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden gehouden, waarbij de leden weer fysiek aanwezig konden zijn. Tijdens de vergadering deed het bestuur verslag van het afgelopen jaar en keek het vooruit naar het beleid voor de komende tijd.

Na bespreking van het verslag van de digitale vergadering van 2021 nam de voorzitter het jaar 2021 door aan de hand van het jaarverslag en de financiële cijfers (daarbij geassisteerd door de penningmeester) en ging het bestuurslid “projecten” in op de uitgevoerde en de lopende projecten.

Alle stukken, inclusief het beleidsplan, werden door de leden aangenomen. Er werd decharge verleend aan het bestuur en de penningmeester, mede op basis van het positieve oordeel van de kascommissie.

Ook werd ingegaan op de uitbreiding van het bestuur. Een nieuw lid werd met applaus verwelkomd. De huidige secretaris droeg het secretariaat na 9 jaar over aan het nieuw toegevoegde lid. Het rooster van aftreden gaf verder geen aanleiding tot vragen.

De voorzitter dankte alle aanwezige en niet aanwezige leden-vrijwilligers voor hun inzet in de voorbije jaren, zowel in de Vincentiuswinkel als bij de Boekenbeurs en benadrukte dat door hun inzet de Vincentiusvereniging gemeente Heusden haar hulpverlening aan de mens in acute nood met succes kan uitvoeren.

Hierna volgde nog een gezellige nazit onder het genot van een drankje.

Winkel en inname weer open

Vanaf 15 januari 2022 is onze Vincentiuswinkel weer open: klik hier voor meer informatie.

Vanaf 17 januari 2022 is onze goedereninname bij de Vincentiuswinkel weer open: klik hier voor informatie.

Een van de activiteiten die de Vincentiusvereniging elk jaar probeert te realiseren is de ondersteuning van projecten, die hun oorsprong vinden in de gemeente Heusden. In 2021 werd dit mogelijk door de opbrengsten van de Vincentiuswinkel en de 34e Boekenbeurs, die gelukkig in 2021 kon doorgaan.

Zo kon er dit jaar (2021) een bedrag van € 25000,- worden geschonken aan 17 projecten, allen passend binnen de doelstelling van onze  Vincentiusvereniging.

Meer weten: klik hier


In verband met de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus zijn onze Vincentiuswinkel en de inname van goederen vanaf 20/12/2021 voor onbepaalde tijd weer gesloten.

Zodra we weer open mogen zullen we hier via deze website of via onze facebookpagina bericht van geven.

Kerstpakketten namens onze Vincentiusvereniging

Na een grondige voorbereiding door een groepje van onze vrijwilligers werden vandaag, zaterdag 18 december 2021, door onze Vincentiusvereniging 45 kerstpakketten bezorgd bij evenveel gezinnen, die in deze donkere decemberdagen wel een extraatje kunnen gebruiken.

De kerstpakketten werden geheel in eigen beheer door de vrijwilligers verzorgd. Inkopen, inpakken, adressen selecteren, bezorgen, administratie, het hele traject werd met veel plezier afgewerkt in de afgelopen dagen.

Op de foto Adri en Gerard (2 van de deelnemende vrijwilligers van de groep) bezig met het inpakken van de pakketten.

 

34e Boekenbeurs 29-31 oktober 2021 Abdij Mariënkroon

De dagen worden korter en de bladeren vallen van de bomen en dan weet je dat het weer tijd wordt voor de Vincentius Boekenbeurs! Na een jaar zonder de vertrouwde Vincentius Boekenbeurs is het weer bijna zover. Van 29 tot en met 31 oktober wordt de 34e Boekenbeurs gehouden op het terrein van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk!

Vorig jaar kon de beurs niet doorgaan vanwege de beperkende corona maatregelen, maar gelukkig zijn die grotendeels verdwenen. Zo is de 1,5 meter maatregel afgeschaft en is er ook geen corona pas nodig voor een bezoek aan de beurs omdat het een doorloop evenement betreft. Wel zal bij de ingang van de tent handontsmettingsmiddel beschikbaar zijn en zijn de gangen tussen de boeken iets breder dan in het verleden.

Vanwege het niet doorgaan van de beurs in 2020 is de voorraad boeken gigantisch. Naar schatting 70.000 boeken liggen in de magazijnen te wachten op een koper. Daardoor is er een ruime keus aan romans, kinder- en kookboeken, stripboeken,  boeken over geschiedenis en vreemde landen, kunst, enz. Ook is er weer ruimte ingepland voor geluids- en beelddragers als LP’s, CD’s en DVD’s.

De Boekenbeurs komt op een goed moment nu Sinterklaas en de Kerstdagen er aan komen en opa’s en oma’s, vaders en moeders en familieleden onderling weer wat moeten bedenken….

Vanaf vrijdag 22 oktober gaan maar liefst zo’n 40 vrijwilligers aan de slag om de tent op het abdijterrein weer op te bouwen. Tafels en schragen worden gehaald om die daarna te vullen met tienduizenden boeken in de hoop op net zoveel bezoekers als bij de laatste Vincentius Boekenbeurs.

De opbrengst van de beurs is ook dit jaar weer voor de activiteiten van de Vincentiusvereniging gemeente Heusden. De Vincentiusvereniging is actief op het gebied van de noodhulp aan personen en gezinnen in onze gemeente en geeft financiële steun aan projecten op het gebied van armoede bestrijding. Naast de Vincentiuswinkel in Drunen is de beurs jaarlijks een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging.

34e Boekenbeurs op 29, 30 en 31 oktober

In afstemming met de gemeente Heusden kan onze 34e boekenbeurs dit jaar doorgaan en wel op vrijdag 29 oktober, zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2021. Omdat het een doorstroomevenement is zonder horeca is er geen QR-code of negatieve coronatest vereist voor de toegang.

Lees er alles over via deze link.

Nieuwe herfst- en wintercollectie

Op zondag 19 september heeft een groep vrijwilligers van de Vincentiuswinkel in Drunen zich weer met volle inzet bezig gehouden met de wisseling van de kledingcollectie. Na enkele weken opruiming en acties om de laatste resten zomerkleding versneld te verkopen, hangt vanaf woensdag 22 september 2021 de nieuwe collectie herfst- en winterkleding weer keurig gerangschikt in de winkel. Je vindt de kleding op de eerste verdieping. Onze vrijwilligers helpen je graag aan je nieuwe garderobe. En na 25 september kunnen we je weer op minder dan anderhalve meter van dienst zijn.

 

Na afloop van de werkzaamheden was het nog een gezellig samenzijn onder het genot van een gesponsord drankje.

Spontane gift voor Vincentiusvereniging van ‘t Elshouts AkKOORdje en Billy Bird!

In de avond van 28 augustus werd door organisator Billy Bird, in samenwerking met zangkoor ‘t Elshouts AkKOORdje, de Moonlightswim in zwembad ’t Run gehouden. Daarbij werden, dankzij de gratis bijdragen van een aantal Drunense en Elshoutse bedrijven, prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij. De opbrengst van deze loterij was bestemd voor de Vincentiusvereniging gemeente Heusden, die tot doel heeft de armoede in deze gemeente te verzachten.

Op 8 september werd de opbrengst van de loterij, van maar liefst € 500,-, bij de Vincentiuswinkel in Drunen overhandigd aan Vincentius bestuurslid Rick Creemers. Dit gebeurde door Kitty Adriaanse, dirigente van ‘t Elshouts AkKOORdje, Carla van Mook, de secretaris van het koor, en Stanley van Damme van Billy Bird. Daarbij waren de vrijwilligsters van de Vincentiuswinkel getuigen en ook winkelmanager Ria Brekelmans, die optrad als gastvrouw.

Na de overhandiging bekeken de gasten uitgebreid de winkel, waar het momenteel erg druk is vanwege de nazomer actie met een heel aantrekkelijk aanbod van kleding.

Vincentius vrijwilligster José de Bekker bij de Snackwagen met Jeroen van Iersel
foto Weekblad Heusden

Op pagina 12 en 14 van het Weekblad Heusden van 28 juli 2021 zijn berichten gepubliceerd die gerelateerd zijn aan de Vincentiusvereniging en de Vincentiuswinkel. Het gaat om een mooi gebaar van Jeroen van Iersel en om een in memoriam bij het overlijden van onze voormalige secretaris van het bestuur.

Benieuwd: kijk dan hier

In deze editie van het weekblad wordt ook aandacht besteed aan de Seniorenschool Heusden, die zich op 8 augustus 2021 presenteert op het terrein van Abdij Mariënkroon. Ook wij zijn die dag aanwezig met een stand, waarin we informatie geven over de vereniging en de winkel. Er zijn ook artikelen te koop uit onze winkel en uit onze voorraad boeken.