Nieuwspagina Vincentiusvereniging gemeente Heusden

36e Vincentius Boekenbeurs een succes!

Ondanks het slechte weer hebben 1244 mensen de beurs bezocht. Ze kochten voor bijna € 16.000,- aan boeken en muziekdragers. Na aftrek van kosten zal de opbrengst worden besteed aan de bestrijding en verzachting van armoede in onze gemeente. De kosten zijn laag dankzij de geweldige inzet van 50 Vincentius vrijwilligers, leerlingen van VWO3 van het d’ Oultremontcollege en de bijdragen van de Focolare gemeenschap in Mariënkroon, groentenhandel Giel van der Sterren uit Haarsteeg en van Stokkum uit Elshout.

In januari is er een avond voor alle vrijwilligers om te evalueren en na te praten.

 

36e Boekenbeurs in 2023 :  bereikbaar met een ommetje …..

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober organiseert de Vincentiusvereniging gemeente Heusden weer de jaarlijkse boekenbeurs op het terrein van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk!

Gratis toegang en boeken met Heusden pas!

De Vincentius Boekenbeurs in het laatste weekend van oktober is al lang een vast gegeven. Dit jaar organiseert de vereniging de beurs voor de 36e keer! En dat is hard nodig. Want door de voortdurende inflatie en de hoge energieprijzen zijn veel mensen in de financiële problemen gekomen. De vereniging gebruikt de opbrengsten van de beurs voor steun aan hulpbehoevenden in onze gemeente en hoopt daarom op weer een druk bezochte boekenbeurs met een flinke omzet. En de keuze is weer reuze! Er zullen zo’n 40.000 boeken klaar liggen naast duizenden LP’s, CD’s en DVD’s.

De beurs is op vrijdag open van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Bezoekers van de boekenbeurs met een Heusdenpas hebben op zaterdag en zondag gratis entree en mogen 10 artikelen naar keuze gratis meenemen op vertoon van hun pas! Deze producten kunnen romans, kinderboeken of andersoortige boeken zijn of LP’s, CD’s of DVD’s of een combinatie hiervan.

Nieuw is dat er ditmaal een apart leeshoekje voor kinderen wordt ingericht bij de kinderboeken. Hiermee sluiten we aan bij landelijke acties om kinderen enthousiaste en vaardige lezers te maken!

Voor vaders en moeders en opa’s en oma’s zijn dit – zo vóór de feestdagen in december!- natuurlijk buitenkansjes….!

Omleidingsroutes

Vanwege wegwerkzaamheden is de Abt van Engelenlaan bij het crematorium gedurende de hele boekenbeurs afgesloten….. Daarom kunnen automobilisten uit de richting Waalwijk en ’s-Hertogenbosch het beste de afslag Drunen bij ’t Ei nemen, vandaar richting Elshout en meteen na de onderdoorgang van de A59 rechtsaf de d’Oultremontweg / Tuinbouwweg op. Fietsers en automobilisten uit Drunen en Elshout kunnen ook het beste kiezen voor de d’Oultremontweg / Tuinbouwweg, waarlangs sinds kort een apart fietspad ligt. Bezoekers uit Vlijmen kunnen via de Akkerstraat of via de Priemsteeg naar de Tuinbouwweg. Bezoekers uit Heusden en vanaf de Maas kunnen het beste via de Heusdenseweg en de Wolfshoek in Elshout naar de d’Oultremontweg / Tuinbouwweg rijden. Er zullen omleidingsborden naar het crematorium staan, dat schuin tegenover abdij Mariënkroon ligt.

 

 

 

Lees hier alle berichten