Algemeen

De Vincentiusvereniging ondersteunt lokale en internationale projecten
die een binding hebben met de Heusdense gemeenschap.
Door financiële deelname aan bestaande projecten wil onze Vincentiusvereniging tegemoet komen
aan geestelijke en/of maatschappelijke noden van groepen van personen.

Projecten die we in 2021 hebben ondersteund

In 2021 is er, dankzij de inzet van de vele Vincentiusvrijwilligers, in totaal € 25.000,-  geschonken aan de volgende projecten:
 1. Particulier in Nieuwkuijk: Bijdrage voor de vestiging van een Afghaans gezin in onze gemeente.
 2. Vluchtelingenwerk Heusden: 30 beeldwoordenboeken voor taal inburgering.
 3. Vluchtelingenwerk Heusden: Bijdrage voor de gezinshereniging van een Syrisch vluchtelingengezin.
 4. Particulier: Bijdrage om kinderen in Drunen en Elshout een gezellige Sinterklaasmiddag te geven.
 5. De Locatie in Vlijmen: geld voor aanschaf van keukenapparatuur voor kookcursussen en een lap top. De Locatie richt zich op de hulp aan jongeren in de jeugdhulp.
 6. Speel-O-theek Heusden, die onze bijdrage inmiddels gebruikt heeft om – naast de bibliotheek in Drunen – ook in de bibliotheek Vlijmen speelgoed te leen aan te bieden
 7. De Zonnebloem Drunen/Elshout: voor organisatie van kleinschalige projecten.
 8. Stichting Evenementen Vlijmen: voor een bijdrage bij de presentatie van een film over eenzaamheid in de gemeente Heusden.
 9. Stichting Nieuwe Generatie Brasil: voor het uitdelen van rugzakken met schoolmaterialen aan kinderen in armoede en de aanschaf van sportattributen voor hen.
 10. ContourdeTwern Heusden: voor de aanschaf en inbouw van schappen voor sportspullen in de Healthy Playbus, die in de wijken van onze gemeente eenzame en te dikke kinderen wil helpen door middel van samen bewegen
 11. Focolare: een bijdrage via Jan Smits voor diverse projecten voor armen in Zuid Afrika.
 12. Young Africa: een bijdrage om jongeren in Otjiwarongo, Namibië een cursus over computergebruik te laten volgen op MBO niveau.
 13. Voedselbank Vlijmen: om een feestelijke maaltijd voor cliënten te organiseren rond de feestdagen.
 14. Voedselbank Drunen: een bijdrage om in de kerstpakketten van de Voedselbank ook shampoo, luiers en maandverband te kunnen meegeven.
 15. Fietsmaatjes Heusden: een bijdrage voor een nieuwe 2-persoonsfiets met speciale veiligheidsvoorzieningen voor fietstochtjes ter bestrijding van eenzaamheid.
 16. De Ark in Vlijmen: een bijdrage in de kosten voor workshops voor 5- tot 12-jarigen om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen.
 17. Floja Malawi: een bijdrage voor deze vanuit Drunen opgerichte stichting voor een project op het gebied van basisscholing en tuinbouw in Malawi.

Vanwege de corona maatregelen was het niet mogelijk om de jaarlijkse feestelijke uitreiking van de schenkingscertificaten te organiseren in aanwezigheid van de project aanvragers.