Vincentiusvereniging reikt cheques uit

Uitreiking cheques Vincentiusvereniging gemeente Heusden

Op vrijdag 14 juni vond in gebouw de Lantaarn in Vlijmen de jaarlijkse uitreiking plaats van de cheques door de Vincentiusvereniging.

Voorzitter Jan van Loon opende de bijeenkomst en vertelde dat het belangrijkste werk van de Vincentiusvereniging in stilte en in anonimiteit plaats vindt. Want de Vincentiusvereniging biedt op de eerste plaats hulp aan mensen in acute nood binnen de gemeente Heusden. En deze hulp gebeurt anoniem, want slechts 2 bestuursleden van de Vincentiusvereniging weten om welke persoon of welk gezin het gaat. Er vindt dan ook geen huisbezoek plaats en ook controleert de Vincentiusvereniging niet de bankrekeningen, maar kijkt bijvoorbeeld of iemand klant is van de Voedselbank, een Heusdenpas heeft of bekend is bij een zorginstelling.

De afgelopen jaren bood de Vincentiusvereniging zo’n 40 tot 50 keer noodhulp… maar daar ging het vandaag niet over…

De inkomsten haalt de Vincentiusvereniging uit de jaarlijkse boekenmarkt bij abdij Mariënkroon, maar vooral uit de opbrengst van de Vincentiuswinkel in de Grotestraat in Drunen. En dat kan dankzij de enorme en gratis inzet van wel ruim 60 vrijwilligers!

Omdat er buiten de acute noodhulp nog geld over blijft, kan de vereniging ook een aantal projecten, ter bestrijding van armoede en/of eenzaamheid, financieel ondersteunen. Dat is bijvoorbeeld het eigen vakantieproject, waarmee dit jaar 10 gezinnen een week gratis op vakantie gaan op een vakantiepark en waarbij alle kosten worden betaald door de Vincentiusvereniging.

Maar op 14 juni vond onder leiding van bestuurslid projecten, Kees van Riel, de uitreiking plaats aan vertegenwoordigers van 6 projecten binnen de gemeente Heusden. Het ging om aanvragen van zorginstelling Prisma, de Vrije Tijds Club (voor mensen met een beperking), buurthuis de Schakel, de Speel-O-Theek, Voedselbank Drunen en Voedselbank Vlijmen.

Daarnaast werden 6 cheques uitgereikt aan inwoners van de gemeente Heusden, die een buitenlands project vertegenwoordigden zoals voor de Pandahillschool in Tanazania, Valipalayam in India, Otjiwarongo in Namibië, Floya Malawi, Brownies en Downies in Kaapstad en het Lilianefonds in Burkina Fasso.

Alle vertegenwoordigers spraken hun dank uit aan de vele vrijwilligers van de Vincentiusvereniging in de gemeente Heusden en indirect ook aan de klanten van de Vincentiuswinkel en de bezoekers van de jaarlijkse boekenbeurs!

You must be logged in to post a comment.